Mira Su Ile Keyifli Lezzetler
Elmali Kurabiye 😍❤ Malzemelerimiz Kurabiye hamuru için; 🍎125 gr tereyağ veya margarin( oda ısısında) 🍎1 yumurta 🍎Yarım çay bardagı sıvı yağ 🍎Yarım çay bardagı yoğurt 🍎Yarım çay bardagı+1 yemek kaşığı pudra şekeri 🍎1 tatlı kaşığı kabartma tozu 🍎Aldığı kadar un İç harcı ; 🍎4 adet orta boy elma 🍎1 yemek kaşığı tereyağ veya margarın 🍎1 çay bardagı şeker 🍎1 çay bardagı kırık ceviz 🍎1tatlı kaşığı tarçın Üzeri için; 🍎Pudra şekeri Hazırlanışı Ilk olarak iç malzemeyi hazırlayıp soğumaya bırakacağız. Elmaları soyup rendeleyelim. Tavaya tereyağını alıp şeker ve elmayı ekleyelim tüm suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince ceviz ve tarçını ekleyip altını kapatalım. Hamur için tereyağ ve pudra şekerini karıştıralım. Yumurta,yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim. Son olarak un ve kabartma tuzunuda ilave edip yoğuralım. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hazırladığımız hamuru buzdolabında 30 dk dinlendirelim. Dinlenen hamurdan cevizden bıraz daha buyuk parçalar koparalım. Bu parçayı elimizle bastırarak açalım. Bıçakla orta kısmına uzunlamasına çizikler atalım. Elmalı harçtan 1 yemek kaşığı koyup rulo saralım. Ay şekli verelim. Fırın tepsisine yağlı kağıt serpip kurabiyeleri aralıklı olarak dizelim. 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkınca soğumaya bırakalım. Üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun. Blogumda nasıl yapildigi mevcut. Sevgilerimle... #nefisyemektarifleri #mutfakdamutfak #yemekrium #mukemmellezzetler #enlezzetlitarifler Pinar Geyik Topuk (@pinarinkazani)'in paylaştığı bir gönderi (14 Tem, 2018, 1:39öö PDT)
Elmali Kurabiye 😍❤ Malzemelerimiz Kurabiye hamuru için; 🍎125 gr tereyağ veya margarin( oda ısısında) 🍎1 yumurta 🍎Yarım çay bardagı sıvı yağ 🍎Yarım çay bardagı yoğurt 🍎Yarım çay bardagı+1 yemek kaşığı pudra şekeri 🍎1 tatlı kaşığı kabartma tozu 🍎Aldığı kadar un İç harcı ; 🍎4 adet orta boy elma 🍎1 yemek kaşığı tereyağ veya margarın 🍎1 çay bardagı şeker 🍎1 çay bardagı kırık ceviz 🍎1tatlı kaşığı tarçın Üzeri için; 🍎Pudra şekeri Hazırlanışı Ilk olarak iç malzemeyi hazırlayıp soğumaya bırakacağız. Elmaları soyup rendeleyelim. Tavaya tereyağını alıp şeker ve elmayı ekleyelim tüm suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince ceviz ve tarçını ekleyip altını kapatalım. Hamur için tereyağ ve pudra şekerini karıştıralım. Yumurta,yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim. Son olarak un ve kabartma tuzunuda ilave edip yoğuralım. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hazırladığımız hamuru buzdolabında 30 dk dinlendirelim. Dinlenen hamurdan cevizden bıraz daha buyuk parçalar koparalım. Bu parçayı elimizle bastırarak açalım. Bıçakla orta kısmına uzunlamasına çizikler atalım. Elmalı harçtan 1 yemek kaşığı koyup rulo saralım. Ay şekli verelim. Fırın tepsisine yağlı kağıt serpip kurabiyeleri aralıklı olarak dizelim. 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkınca soğumaya bırakalım. Üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun. Blogumda nasıl yapildigi mevcut. Sevgilerimle... #nefisyemektarifleri #mutfakdamutfak #yemekrium #mukemmellezzetler #enlezzetlitarifler
Pinar Geyik Topuk (@pinarinkazani)'in paylaştığı bir gönderi (14 Tem, 2018, 1:39öö PDT)