11 Eylül 2014 Perşembe
Nar Ekşili Kısır Tarifi
Malzemelerimiz
1 su bardağı ince esmer bulgur
2 domates
1 büyük kuru soğan
1 salatalık
1 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
3 yemek kaşığı narekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yeşil biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
1 su bardağı bulguru bır kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip kapağını kapatıp 30 dk dinlendirin.
Küçük bır tavada yağı kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin.
Biber, domates salçası ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
Altını kapatın.
Dinlenen bulguru elinizle hafıf hafıf yoğurun ve hazırladığınız salçalı sosu ekleyip karıştırın.
Kalan malzemeleri de ufak ufak doğrayıp ekleyin.
Zevkinize göre baharatlarla tatlandırın.
Ben nar ekşisi kullandığım için karabiber ve tuz ile yetindim.
Afiyet olsun
Sevgilerimle
1 su bardağı ince esmer bulgur
2 domates
1 büyük kuru soğan
1 salatalık
1 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
3 yemek kaşığı narekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yeşil biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
1 su bardağı bulguru bır kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip kapağını kapatıp 30 dk dinlendirin.
Küçük bır tavada yağı kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin.
Biber, domates salçası ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
Altını kapatın.
Dinlenen bulguru elinizle hafıf hafıf yoğurun ve hazırladığınız salçalı sosu ekleyip karıştırın.
Kalan malzemeleri de ufak ufak doğrayıp ekleyin.
Zevkinize göre baharatlarla tatlandırın.
Ben nar ekşisi kullandığım için karabiber ve tuz ile yetindim.
Afiyet olsun
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder