24 Ekim 2014 Cuma
Fırında Yoğurt Mayalama
Malzemelerimiz
1 litre Çiğ süt
1 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı
1 litre Çiğ sütü en az 5 dakika kaynatıp ılınmaya bırakın.
Sütün sıcaklığı parmağınızı süte batırdığınızda 5'e kadar sayın eğer sıkıntı yoksa tamamdır.
1 yemek kaşığı yoğurdu ılık süte ekleyip hafifçe 1-2 karıştırın.
Sütü fırına koyup 75 dereceye ayarladığınız fırını 1 saat çalıştırın.
1 saat sonunda fırını kapalı tutup kapağı açmayın.
6 saat kapalı fırın içinde kalsın.
Süre sonunda fırında çıkarıp buzdolabına koyun kapağını kapatmayın sulanmasın.
Ertesi gün kavanozun kapağını kapatıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Mayalanma için en önemli şey sıcaklık oldugu için yoğurdunuzun tutmama ihtimali yok.
Her defasında örtülerle sarıp sarmalama derdi yok.
Şık ve küçük kavanozlara yapıp direk sofraya koyabılırsınız.
Fazla yapacağınız zaman ayrı ayrı kavanozlarda yapıldığı için hepsi birden bozulmuş olmuyor.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
1 litre Çiğ süt
1 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı
1 litre Çiğ sütü en az 5 dakika kaynatıp ılınmaya bırakın.
Sütün sıcaklığı parmağınızı süte batırdığınızda 5'e kadar sayın eğer sıkıntı yoksa tamamdır.
1 yemek kaşığı yoğurdu ılık süte ekleyip hafifçe 1-2 karıştırın.
Sütü fırına koyup 75 dereceye ayarladığınız fırını 1 saat çalıştırın.
1 saat sonunda fırını kapalı tutup kapağı açmayın.
6 saat kapalı fırın içinde kalsın.
Süre sonunda fırında çıkarıp buzdolabına koyun kapağını kapatmayın sulanmasın.
Ertesi gün kavanozun kapağını kapatıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Mayalanma için en önemli şey sıcaklık oldugu için yoğurdunuzun tutmama ihtimali yok.
Her defasında örtülerle sarıp sarmalama derdi yok.
Şık ve küçük kavanozlara yapıp direk sofraya koyabılırsınız.
Fazla yapacağınız zaman ayrı ayrı kavanozlarda yapıldığı için hepsi birden bozulmuş olmuyor.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Pınar hanim Merhaba Sizi nefis yemek tariflerinden tanıyorum hatta takip ediyorum Burda da tevafuk gördüm ve sevindim burdan da takip edip size destek olmalıyım diye düşünüyorum bide bu blog işleri nasil oluyor sanki herkesin var detaylı yardimci olur musunuz
YanıtlaSilNefis yemek tarifleri / bilge torer
Merhaba Bilge hanım ziyaretınıze cok memnun oldum cok teşekkur ederım blog herkesın yok ısteyen kuruyor sızde kurmak ıstersenız blogger.com uye olun oradan ılerleyebılırsınız
Sil