18 Şubat 2015 Çarşamba
Cevizli Portakallı Kurabiye ( Margarinsiz)
Malzemelerimiz
1 yumurta ( beyazı üzerine )
1 su bardagı şeker
1 su bardagı portakal suyu
1 su bardagı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 yumurta beyazı
Ceviz parçaları
Hazırlanışı
Kurabiye malzemelerini un ve kabartma tozu hariç bir kaba alın.
Şeker eriyene kadar çırpın.
Azar azar un ve kabartma tozunu ekleyin.
Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz kadar toplar alıp yuvarlayın.
Yumurta beyazına bulayıp üzerine ceviz batırın.
180 derece fırında pembeleşince kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgılerımle
1 yumurta ( beyazı üzerine )
1 su bardagı şeker
1 su bardagı portakal suyu
1 su bardagı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 yumurta beyazı
Ceviz parçaları
Hazırlanışı
Kurabiye malzemelerini un ve kabartma tozu hariç bir kaba alın.
Şeker eriyene kadar çırpın.
Azar azar un ve kabartma tozunu ekleyin.
Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz kadar toplar alıp yuvarlayın.
Yumurta beyazına bulayıp üzerine ceviz batırın.
180 derece fırında pembeleşince kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgılerımle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Öyle leziz ki. :) Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMadem margarinsiz bizde yaparız o zaman.
YanıtlaSilEllerinize sağlık pınar hanım.
Sevgiler
Denemeli bunu, ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilBende kurabiyede sıvıyağını tercih ediyorum daha ağızda dağılan güzel bir lezzet oluyor.Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilhımm nefis gözüküyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilHarika görünüyor..
YanıtlaSilDenemeye değer..
Ellerine sağlık..
Bu gün ikinciye karşıma çıkıyor en yakın zamanda portakallı bende yapmalıyım ...Ellerinize sağlık ...
YanıtlaSilwww.gonuluncelezzetler.com
Canım görüntü süper ama gerçekten lezzetini merak ettim.Yağsız boğazda kalmıyormu..Ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık sıvıyağ ile lezzetini merak ettim doğrusu eminim ki tereyağ ile yapılan kadar güzel olmuştur…
YanıtlaSilAfiyetler olsun ,portakallı kurabiyelere bayılırım…
Sevgilerimi bıraktım…
Aslında sağlık açısından margarin kullanmamak gerekli ama margarinle de bir başka lezzetli oluyor.
YanıtlaSilMis gibi portakal kokulu ellerine sağlık :))
YanıtlaSilelinize sağlık...//http.www.mortencere.com
YanıtlaSilMis gibi portakal kokuyordur kurabiyeniz. Ben de Antalya da kurutuyorum portakal kabuklarını keklere, kurabiyelere, kremalara koyuyorum.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMuhteşem...
YanıtlaSilnerelerdesiniz pınar hanım hem kendi bloğunuzda yoksunuz hemde diğer yemek sitesine tarif eklemiyorsunuz tak tak kimse varmı?nazlı
YanıtlaSilPınar Hanım ellerinize sağlık. Çayın yanında çok güzel olur.
YanıtlaSil