4 Aralık 2018 Salı

El Açması Ispanaklı Börek


El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1su bardagı su
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Aralarını yağlamak için
  • 100 gr tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • Ispanaklı iç için
  • 1 kilo ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tuz

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı

İlk olarak hamurumuzu hazırlayalım. Tüm malzemeyi hamur kabına koyup unu azar azar ilave ederek orta sertlikte bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim. İç malzemeyi hazırlayalım. Tencereye zeytinyağını alalım. Minik doğranmış soğanları ilave edip kavuralım. Salçayı ekleyelim. Son olarak doğradığımız ıspanak, karabiber ve tuzu ekleyip tüm suyunu çekene kadar pişirelim. İç harcımızı soğumaya bırakalım. Tereyağını tavada eritip içerisine zeytinyağını ilave edelim. Hamurumuzu 14 eşit bezeye ayıralım. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Her bezeyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayalım. Açtığımız hamurları üstüste koyup 10 dk bekletelim. Üst üste koymamızın amacı hamurların heryerinin yağlanması böylelikle kolay açılacak. İlk açıp yağladığımız hamuru tezgaha alalım. Elimizle kenarlarından çekerek ince zar gibi açalım. Ispanaklı iç harçtan koyup rulo saralım ve kendi etrafında dolayalım. Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayalım. Tepside etrafına dolayarak yerleştirelim. 220 derece alt- üst ısıtılmış fırında kontrollü pişirelim. Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template