1 paket makarna
1 kutu krema
1 adet kuru soğan
6-7 dal yeşil soğan
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 çay bardağı rende peynir
Hazırlanışı
Tencereye iki kaşık zeytinyağını alın.
Soğan, yeşil soğan ve biberleri soteleyin.
Kremayı, baharatları tencereye boşaltın.
1 dakika kaynadıktan sonra makarnaları içine dökün.
Üzerlerini bir parmak geçecek kadar kaynamış su ekleyin.
Suyunu çekince makarnanın diriliğine bakarak kaynar su ekleyebilirsiniz.
Piştikten sonra peynirini ekleyip karıştırın ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
Makarnaları ayrı haşlamıyoruz. Suyunu çektirerek yapıyoruz. Sonradan kaynamış su ekleseniz dahi lezzetinden bir şey kaybetmiyor. Aksine haşlama makarnadan çok daha lezzetli oluyor…
Sevgilerimle...
0 yorum:
Yorum Gönder