Böğürtlenli Mini Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr labne peyniri
- 200 ml çiğ krema
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeke
- 1 paket vanilya
- 10 adet böğürtlen
- Taban için
- 2 paket Burçak bisküvi
- 100 gr tereyağ
- Böğürtlenli sos için
- 250 gr böğürtlen
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta + 1 çay bardağı su
Böğürtlenli Mini Cheesecake Tarifi Yapılışı
Dilerseniz benim gibi yarım ölçü yapabilirsiniz.
İlk olarak bisküvileri rondodan geçirip, eritilmiş tereyağ ile karıştıralım.
Bisküvili karışımı muffin kalıplarına pay edip bir kaşık yada bardak tabanı ile sıkıca tabana bastırıp yerleştirelim.
Kalıpları buzdolabına kaldıralım.
Şekeri ilave edip 1 dk daha çırpalım.
Nişasta, vanilya ve ezilmiş böğürtleni ekleyip karıştıralım.
Son olarak yumurtaları tek tek ilave edelim.
Önceden ısıtılmış fırında cheesecakeleri 25 dk kadar kontrollü pişirelim.
Süre dolunca fırını kapatıp, kapağını açalım.
5 dk sonra cheesecakeleri çıkartalım.
Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldıralım 5-6 saat dinlensin.
Şekeri ilave edelim.
Nişastayı 1çay bardağı suda eritelim ve tencereye ekleyelim.
Son olarak 1su bardağı suyu ekleyip göz göz olup kaynayıncaya kadar pişirelim.
Altını kapattıktan sonra ara ara karıştırarak soğutalım.
Sosu cheesecakelere pay edelim.
Mümkünse 1 gece bekletip servis edelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder