7 Eylül 2018 Cuma

Ekşi Mayalı Focaccia ( İtalyan Ekmeği )


Ekşi Mayalı Focaccia Ekmeği (İtalyan Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur malzemeleri;
Ön maya için;
  • 20 gr ekşi maya
  • 40 gr su
  • 40 gr beyaz un
Ekmek hamuru için;
  • 350 gr beyaz un(protein değeri 13 ve üzeri)
  • 280 gr içme suyu (soğuk olacak)
  • 100 gr yukarda hazırladığımız ekşi maya
  • 20 gr zeytinyağ
  • 20 gr şeker
  • 7 gr tuz
Üzeri için;
  • Domates
  • Peynır
  • Kırmızı ve yeşil biber
  • Kuru kekik
  • Kırmızı soğan
  • Tuz
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ

Ekşi Mayalı Focaccia Ekmeği (İtalyan Ekmeği) Tarifi Yapılışı

Tarifime başlamadan önce belirtmek isterim ki, ekşi mayası olmayanlar bu tarifi normal yaş maya veya instant maya ile yapabilir. Normal maya ile aynı ölçüleri uygulayıp oldukça yumuşak bir hamur hazırlamanız gerekli. .
  1. Ekşi mayalı tarife geçersek ; 20gr ekşi maya ile 40 gr su ve 40 gr beyaz unu karıştıralım.
  2. Hazır olan maya ile tuz hariç hamur malzemelerini karıştırıp 7-8 dk yoğuralım.
  3. Hazır olan maya ile tuz hariç hamur malzemelerini karıştırıp 7-8 dk yoğuralım.
  4. Hamur cıvık bir hamur yoğurdukça elinizden ayrılmaya kıvam bulmaya başlar.
  5. Hamurun üzerini kapatalım ve 1 saat beklesin.
  6. Tuzunu ekleyip 5 dk yoğuralım.
  7. Tabanını yağladığımız ayrı bir kaba alalım.
  8. 30 dk sonra zarf gibi katlayalım.
  9. Katlama işlemi her 30 dk bir toplam 4 kez yapılacak.
  10. Katlamalar bitince hamuru buzdolabına kaldırıp 24 saat bekletelim.
  11. Buzdolabında dinlenen hamuru zeytinyağ yardımı ile dikdörtgen tepsiye çok örselemeden yumuşak hareketlerle yayalım.
  12. Üzerini streç film ile kapatıp 1 saat tepside mayalandıralım.
  13. Sebze, peynır ve baharatları hamurun üzerine yayalım.
  14. Ön ısıtma yapılmış 250 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
  15. Yazması uzun, yapması kolay bir tarif.
  16. Ekşi mayaya hakim olanlar için çok kolay olacaktır.
  17. Başta da belirttiğim gibi yaş maya ve instant maya ile normal hamur hazırlayarak yapabilirsiniz. ( Katlama ve dolapta bekleme aşamaları olmayacak tabi onda )
    Afiyet olsun.





0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template