- 400 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 fincan pirinç
- 2 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Galeta unu
- Kızartmak için sıvı yağ
Pirinçlerimizi haşlıyoruz ancak çok pişmiş ve dağılmış olmaması gerekiyor.
Yoğururken pirinçler kırılmamalı, diğer yandan soğanımızı ince küpler halinde doğrayıp tavaya alıyoruz.
Kıymamızın da yarısını ekleyip iyice pişiriyoruz.
Kıymamızı soğuttuktan sonra geniş bir kaba pirinç, 1 yumurta, pişmiş kıyma, çiğ kıyma, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.
Kıvama geldikten sonra iri parçalar koparıp yassı şekilde ovaller yapıyoruz.
Önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Ben yanına patates kızartması ve ezme salata yaptım harika oluyor.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle...
0 yorum:
Yorum Gönder