Malzemelerimiz
- 500gr tavuk göğsü ( doğranmış)
- 1 adet kuru soğan
- 1adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 çay bardağı konserve Mısır
- 2 adet yufka
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1yumurta sarısı
- 100 gr rende kaşar
- Tuz
- Karabiber
Tavaya yağımızı alıp soğan, tavuk ve biberlerimizi iyice kavuralım.
Bezelye mısır ve baharatları ekleyip biraz daha soteleyip soğumaya bırakalım.
2 adet yufkayı aralarına yoğurt sürüp üst üste koyup dörde bölelim.
Orta boy kaseye bir parçasını alıp yerleştirelim.
İç harçtan yufkamıza koyup kasenin dışında kalan kısımları üstüne örtüp ters çevirelim.
Tüm yufkaları aynı şeklide hazırlayalım.
Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sürerek 250 derece fırında sürelim.
Üzerleri kızarınca kaşar peyniri serperek bir kaç dakika daha bekletelim.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle....
0 yorum:
Yorum Gönder