4 Eylül 2014 Perşembe
Kremalı Ispanaklı Pasta
Kek malzemeleri;
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
150 gr ıspanak
Keki ıslatmak için;
1 yemek kaşığı şeker
1 küçük çay bardağı süt
Krema malzemeleri;
1 hazır pasta kreması
300 ml süt
Üzerine serpmek için;
Kakao
Antep fıstığı
Hazırlanışı
İlk önce kekimizi yaparak başlıyoruz.
Ispanakları 1 yemek kaşığı yağda soteleyip tüm suyunu çektiriyoruz.
Sonra blenderdan geçirip püre haline getirip kenara ayırıyoruz.
1 yumurta ile şekeri mikser ile 3 dakika çırpalım.
Ispanaklarla birlikte diğer kek malzemelerini de koyup 1 dakika daha çırpalım. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına döküp 175 derecede pişirelim.
Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım.
Hazır pasta kremamızı 300 ml süt ile 3 dakika mikserle çırpalım, buzdolabına kaldıralım.
Pişen kekimizi 10 dakika dinlendirelim.
Islatmak için kullanacağımız süt ile şekeri karıştırıp kekimizin her yeri eşit olacak şekilde ıslatalım.
Dolaptan kremamızı alıp ıslattığımız kekin üzerine yayalım.
Spatula ile üzerini düzeltelim.
Kakao ve Antep fıstığı serpelim, buzdolabında 4 saat bekletelim.
Hazır pasta kreması puding reyonlarında satılıyor.
Ispanaklı bir pasta ilk defa yaptım çok tedirgindim yaparken ancak sonuç muhteşem ıspanağı anlamak mümkün değil.
Sizde misafirlerinizi şaşırtmak isterseniz mutlaka deneyin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
150 gr ıspanak
Keki ıslatmak için;
1 yemek kaşığı şeker
1 küçük çay bardağı süt
Krema malzemeleri;
1 hazır pasta kreması
300 ml süt
Üzerine serpmek için;
Kakao
Antep fıstığı
Hazırlanışı
İlk önce kekimizi yaparak başlıyoruz.
Ispanakları 1 yemek kaşığı yağda soteleyip tüm suyunu çektiriyoruz.
Sonra blenderdan geçirip püre haline getirip kenara ayırıyoruz.
1 yumurta ile şekeri mikser ile 3 dakika çırpalım.
Ispanaklarla birlikte diğer kek malzemelerini de koyup 1 dakika daha çırpalım. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına döküp 175 derecede pişirelim.
Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım.
Hazır pasta kremamızı 300 ml süt ile 3 dakika mikserle çırpalım, buzdolabına kaldıralım.
Pişen kekimizi 10 dakika dinlendirelim.
Islatmak için kullanacağımız süt ile şekeri karıştırıp kekimizin her yeri eşit olacak şekilde ıslatalım.
Dolaptan kremamızı alıp ıslattığımız kekin üzerine yayalım.
Spatula ile üzerini düzeltelim.
Kakao ve Antep fıstığı serpelim, buzdolabında 4 saat bekletelim.
Hazır pasta kreması puding reyonlarında satılıyor.
Ispanaklı bir pasta ilk defa yaptım çok tedirgindim yaparken ancak sonuç muhteşem ıspanağı anlamak mümkün değil.
Sizde misafirlerinizi şaşırtmak isterseniz mutlaka deneyin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder