8 Eylül 2014 Pazartesi

Kıymalı Katmer Börek

Hamur malzemeleri

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Baklavalık un

Aralarına sürmek için
Tereyağı (eritilmiş)

İç malzeme
200 gr kıyma
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 havuç
.1 kuru soğan
2 yemek kaşığı bezelye
2 yemek kaşığı Mısır
2 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı Karabiber
Tuz
Zeytinyağı

Üzeri için
1 Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt


Hazırlanışı
Hamur malzemelerini un ve kabartma tozu hariç bir kaba alın karıştırın un ve kabartma tozunu ekleyin unu kontrollü olarak ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun 8 bezeye ayırın üzerini örtüp dinlenmeye alın (15-20 dk)
İç malzemeyi hazırlayalım tavaya bir miktar zeytinyağı alın soğan ile kıymayı kavurun salçasını baharatını ve sebzelerini ekleyin suyunu çekinceye kadar pişirin altını kapatın.
Dinlenen 8 bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın erimiş tereyağı ile aralarını bolca yağlayın hepsını üst üste koyun 15 dk dinlendirin(en üste koyacağınız hamurun üzerine yağ sürmeyin merdane yapışır)
Dinlenen hamurun altını üstünü unlayıp merdane ile açabıldıgınız kadar acın heryerıne tereyağ sürüp bıçakla 12 eşit üçgene bölün geniş kısımlarına hazırladığınız içten koyup kenarlarını katlayıp rulo sarın yağlı fırın tepsısıne dizin üzerlerine tereyağ yumurta ve yoğurdu karıştırıp fırça ile sürün 190 derece fırında pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz yarım çay bardağı suyu böreklerin üzerine elinizle serpiştirin tepsiyi havlu ile sarın 20 dk kadar bekletin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template