3 Eylül 2014 Çarşamba
Mercimekli Köfte Tarifi
Mazlemelerimiz
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 demet maydanoz
6-7 dal yeşil soğan
1 kuru soğan
1 kırmızı biber
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 çay bardağı su
Hazırlanışı
1 çay bardağı mercimeği 3 çay bardağı suda pişirin altını kapatın. Bulguru ekleyin kapağı kapalı yarım saat dinlendirin.
Bu sürede kuru soğanı ve biberi incecik doğrayın yarım çay bardağı zeytinyağında soteleyin.
Hafif karamelize olunca salçasını ve baharatlarını ekleyin altını kapatın. Yeşil soğan ve maydanozları incecik kıyıp kenara alın.
Dinlenen mercimekle bulguru elinizle biraz yoğurun.
Çok sıcaksa patates ezici kullanın sotelediğiniz soğanları bulgura ekleyip iyice yoğurun.
En son yeşil soğan ve maydanozları ekleyip karıştırın.
Elinizi ıslatıp avuç içiyle sıkıp servis edin.
Köfte tabaktaki kadar çıkmıştır.
Kişi sayınıza göre artırabilirsiniz malzemeyi.
Afiyet olsun
Sevgilerimle
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 demet maydanoz
6-7 dal yeşil soğan
1 kuru soğan
1 kırmızı biber
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 çay bardağı su
Hazırlanışı
1 çay bardağı mercimeği 3 çay bardağı suda pişirin altını kapatın. Bulguru ekleyin kapağı kapalı yarım saat dinlendirin.
Bu sürede kuru soğanı ve biberi incecik doğrayın yarım çay bardağı zeytinyağında soteleyin.
Hafif karamelize olunca salçasını ve baharatlarını ekleyin altını kapatın. Yeşil soğan ve maydanozları incecik kıyıp kenara alın.
Dinlenen mercimekle bulguru elinizle biraz yoğurun.
Çok sıcaksa patates ezici kullanın sotelediğiniz soğanları bulgura ekleyip iyice yoğurun.
En son yeşil soğan ve maydanozları ekleyip karıştırın.
Elinizi ıslatıp avuç içiyle sıkıp servis edin.
Köfte tabaktaki kadar çıkmıştır.
Kişi sayınıza göre artırabilirsiniz malzemeyi.
Afiyet olsun
Sevgilerimle
Etiketler:
Bakliyat Yemekleri,
bulgur,
Karabiber,
kimyon,
maydanoz,
Mercimek köftesi,
mercimek yemeği,
Meze Tarifleri,
salça,
tuz,
zeytinyağ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder