6 Eylül 2014 Cumartesi

Zeytinli Kepekli Oklava Çöreği

Malzemelerimiz
1 su bardağı ılık süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar kepekli un

Aralarına sürmek için;
100 g tereyağı( eritilecek)

İç malzeme;
Dilimlenmiş zeytin


Hazırlanışı
Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun, 30 dk dinlendirin.
8 bezeye ayırın.
Bezeleri 4′lü iki grup yapın, her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. İlk 4′lü grubun aralarına erimiş tereyağ sürün ve üst üste koyun (en üsttekine sürülmeyecek  yani aralarına tereyağ sürülmüş 4 pasta tabağı büyüklüğünde hamur üst üste)
Bu hamuru dikdörtgen şeklinde açabildiğiniz kadar açın.
Açma işlemi bitince hamurun her yerine tereyağ sürüp zeytin serpiştirin ve rulo sarın.
Bu ruloyu da 3 parmak eninde kesin.
Kestiğiniz bu parçaların tam ortasına oklava ile sıkıca bastırın kalan 4′lü hamura da aynı işlemleri uygulayın, fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
200 derece fırında pişirin, şekiller yardımcı olacaktır diye umuyorum.
Bunu tahinli, peynirli, haşhaşlı yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Sevgilerimle...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template