6 Eylül 2014 Cumartesi
Garnitürlü Pirinç Pilavı Yapılışı
Malzemelerimiz
1 su bardağı pirinç
1 havuç
yarım su bardağı donmuş bezelye
yarım su bardağı mısır
1 çay kaşığı Karabiber
2 su bardağı et veya tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Hazırlanışı
Havucu robottan geçirin, zeytinyağında soteleyin.
Bezelyeleri ekleyin, sotelemeye devam edin.
Pirinçleri ekleyip pirinçler tane tane olana kadar kavurun.
2 su bardağı et suyunu ve mısırları ilave edin, suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çekince tuzunu tereyağını ve karabiberini ekleyin.
Altını kapatın, 5 dakika dinlendirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
1 su bardağı pirinç
1 havuç
yarım su bardağı donmuş bezelye
yarım su bardağı mısır
1 çay kaşığı Karabiber
2 su bardağı et veya tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Hazırlanışı
Havucu robottan geçirin, zeytinyağında soteleyin.
Bezelyeleri ekleyin, sotelemeye devam edin.
Pirinçleri ekleyip pirinçler tane tane olana kadar kavurun.
2 su bardağı et suyunu ve mısırları ilave edin, suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çekince tuzunu tereyağını ve karabiberini ekleyin.
Altını kapatın, 5 dakika dinlendirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder