15 Ekim 2014 Çarşamba

Etli Sodalı Börek Tarifi

Malzemelerimiz

  • 5 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç malzemelerimiz
  • 1 kuru soğan
  • 400 gr kuşbaşı et
  • 1 patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
Sos için
  • 1 şişe maden suyu(200 ML)
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta

Hazırlanışı
Ilk olarak iç malzememizi hazırlayalım.
Tavaya zeytinyağını alıp küp küp doğradığınız soğanları pembeleştirin.
Etleri ekleyip suyunu salana kadar pişirin.
Patatesi küp küp doğrayıp bezelye ile birlikte tavaya ekleyip karıştırın.
Salça,baharat ve yarım çay bardağı su ekleyip pişmeye bırakın.
Piştikten sonra maydanozları kıyıp ekleyin, soğuması için kenara alın.
Buyuk fırın tepsisinin tabanını yağlayın ilk yufkayı kenarları dışarı taşacak şekılde serin.
Serdiğiniz yufkayı fırça ile yağlayın ikinci yufkayı parçalayarak serip yine fırça yardımı ile serin.
Üçüncü yufkanın yarısını serip iç harcı tepsiye yayın.
Kalan 2.5 yufkayıda aralarını sıvı yağ ile yağlayarak tepsiye yerleştirin.
Kenarlardan taşan yufkaları iç kısma örtün.
Sos malzemelerini ayrı bir kapta çırpın.
Böreği dilimleyip sosu üzerine gezdirin.
2 saat sosu çekmesi için bekletin.
220 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

2 yorum:

  1. sodalı böreği etli denemedim ama nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka deneyin çok lezzetli oluyor yaparsanız yorumunuzu beklerım sevgılerımle

      Sil

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template