Malzemelerimiz
3 adet iri ayva
4 kahve fincanı şeker
10 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı su
Ayvaları bekletmek için
Yarım limon suyu
1 litre soğuk su
Üzer için
150 ML soğuk süt
1 adet sade krem şanti
Hazırlanışı
1 litre suya limon suyunu karıştırın.
Ayvaları soyup çekirdeklerını çıkarıp kenara ayırın.
Ayva çekırdeklerini atmıyoruz hepsini kenara ayırıyoruz rengi onunla verecegız.
Ayvaları limonlu suda 5 dakika bekletin.
Tencereye ayvaları dizin.
Aralara tarçın ,ayva çekirdekleri ve karanfilleri ekleyin.
Ayvaların üzerine şekeri gezdirip 1 su bardağı suyu ekleyin.
Ocağın en küçük gözünde kısık ateşte 1-1,5 saat pişirin.
1 saatten sonra rengi değişti benim ayvalarımın o nedenle hemen değişmesini beklemeyin.
Ayrıca ayvanın cinsi rengını vermesi,yumuşaması açısından çok önemli.
Pişen ayvaları dolapta 3-4 saat bekletiyoruz.
Üzerine krem şantisini hazırlayıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
0 yorum:
Yorum Gönder