19 Kasım 2014 Çarşamba

Ayva Tatlısı (Gıda Boyasız)



Malzemelerimiz
3 adet iri ayva
4 kahve fincanı şeker
10 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı su

Ayvaları bekletmek için
Yarım limon suyu
1 litre soğuk  su

Üzer için
150 ML soğuk süt
1 adet sade krem şanti

Hazırlanışı
1 litre suya limon suyunu karıştırın.
Ayvaları soyup çekirdeklerını çıkarıp kenara ayırın.
Ayva çekırdeklerini atmıyoruz hepsini kenara ayırıyoruz rengi onunla verecegız.
Ayvaları limonlu suda 5 dakika bekletin.
Tencereye ayvaları dizin.
Aralara tarçın ,ayva çekirdekleri ve karanfilleri ekleyin.
Ayvaların üzerine şekeri gezdirip 1 su bardağı suyu ekleyin.
Ocağın en küçük gözünde kısık ateşte 1-1,5 saat pişirin.
1 saatten sonra rengi değişti benim ayvalarımın o nedenle hemen değişmesini beklemeyin.
Ayrıca ayvanın cinsi rengını vermesi,yumuşaması açısından çok önemli.
Pişen ayvaları dolapta 3-4 saat bekletiyoruz.
Üzerine krem şantisini hazırlayıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle




0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template