26 Aralık 2014 Cuma
Pembe Kartopu Pastası
Malzemelerimiz
Kek malzemesi
2 yumurta
1 çay bardagı sıvı yağ
1 su bardagı süt
1 su bardagı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardagı un
İç kreması
750 ML süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardagı un
1 su bardagı şeker
1 yumurta sarısı
1 portakal kabuğunun rendesi
200 ML Çiğ krema
200 gr labne peynırı
1 paket vanilya
Pastanın dışını sıvamak için
1 paket sade kremşanti
200 ML soğuk süt
1 çay bardagı hındıstan cevizi
Yarım çay kaşığı kırmızı veya pembe gıda boyası
Hazırlanışı
Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz.
2 yumurta ve şekeri 5 dk mikser ile çırpalım.
Süt ve yağı ekleyip 1 dk daha çırpalım.
Kalan malzemeyi ekleyip 1 dk düşük devirde mikser ile çırpalım.
Fırın tepsisine yağlı kagıt serip kek hamurunu yayalım.
175 derecede kontrollü olarak pişirelim.
Kek pişerken iç kremayı hazırlayalım.
Çiğ krema,vanilya ve labne peynırı hariç tüm malzemeyi küçük bir tencereye alalım.
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
Oldukça koyu kıvamlı bır kremamız olacak.
Altını kapatınca vanilyasını ekleyip karıştıralım.
Ilıdıktan sonra krema ve labne peynırını ekleyip mikser ile 2 dk çırpalım.
Pişen kekimiz ılıyınca çay bardagı ıle ufak ufak yuvarlaklar keselim.
Ufak kesmeden buyuk bır yuvarlak ilede yapılabılır ancak bana boyle kremayı daha guzel tutuyor gıbı geldı.
Bır salata kâsesini folyo yada streç fılm ile kaplayalım.
Yuvarlak kestiğimiz kekleri kase duvarına sıkıca yerleştirelim.
Kremamızı orta kısma boşaltalım.
Kalan kek parçalarını ufalayıp kremanın üzerini kapatıp pastanın tabanını oluşturalım.
Folyo yada streç fılm ile kapatarak 1 gece dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen pastayı sıvamak için krem şantiyi 200 ML soğuk süt ile 3-4 dk çırparak hazırlayalım.
Spatula yardımı ile pastayı sıvayalım.
Son olarak gıda boyası ile Hindistan cevizini karıştıralım.
Pastanın heryerıne serpiştirelim.
Bu pastayı bembeyaz yaparsanız o şekıldede harıka oluyor kar gıbı.
Kremasının lezzeti bir harika mutlaka tavsiye ederim.
Kullandığım çay bardagı 100 ML ,su bardagı ise 200 ML olanlardan.
Afıyet olsun.
Sevgılerımle
Kek malzemesi
2 yumurta
1 çay bardagı sıvı yağ
1 su bardagı süt
1 su bardagı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardagı un
İç kreması
750 ML süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardagı un
1 su bardagı şeker
1 yumurta sarısı
1 portakal kabuğunun rendesi
200 ML Çiğ krema
200 gr labne peynırı
1 paket vanilya
Pastanın dışını sıvamak için
1 paket sade kremşanti
200 ML soğuk süt
1 çay bardagı hındıstan cevizi
Yarım çay kaşığı kırmızı veya pembe gıda boyası
Hazırlanışı
Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz.
2 yumurta ve şekeri 5 dk mikser ile çırpalım.
Süt ve yağı ekleyip 1 dk daha çırpalım.
Kalan malzemeyi ekleyip 1 dk düşük devirde mikser ile çırpalım.
Fırın tepsisine yağlı kagıt serip kek hamurunu yayalım.
175 derecede kontrollü olarak pişirelim.
Kek pişerken iç kremayı hazırlayalım.
Çiğ krema,vanilya ve labne peynırı hariç tüm malzemeyi küçük bir tencereye alalım.
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
Oldukça koyu kıvamlı bır kremamız olacak.
Altını kapatınca vanilyasını ekleyip karıştıralım.
Ilıdıktan sonra krema ve labne peynırını ekleyip mikser ile 2 dk çırpalım.
Pişen kekimiz ılıyınca çay bardagı ıle ufak ufak yuvarlaklar keselim.
Ufak kesmeden buyuk bır yuvarlak ilede yapılabılır ancak bana boyle kremayı daha guzel tutuyor gıbı geldı.
Bır salata kâsesini folyo yada streç fılm ile kaplayalım.
Yuvarlak kestiğimiz kekleri kase duvarına sıkıca yerleştirelim.
Kremamızı orta kısma boşaltalım.
Kalan kek parçalarını ufalayıp kremanın üzerini kapatıp pastanın tabanını oluşturalım.
Folyo yada streç fılm ile kapatarak 1 gece dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen pastayı sıvamak için krem şantiyi 200 ML soğuk süt ile 3-4 dk çırparak hazırlayalım.
Spatula yardımı ile pastayı sıvayalım.
Son olarak gıda boyası ile Hindistan cevizini karıştıralım.
Pastanın heryerıne serpiştirelim.
Bu pastayı bembeyaz yaparsanız o şekıldede harıka oluyor kar gıbı.
Kremasının lezzeti bir harika mutlaka tavsiye ederim.
Kullandığım çay bardagı 100 ML ,su bardagı ise 200 ML olanlardan.
Afıyet olsun.
Sevgılerımle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bayıldım görüntüye canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkur ederım bende cok severek yaptım sevgılerımle
Silçok beğendim. kızımın doğum gününde yapabilirim. Belki sonucu bloğumda görebilirsiniz. :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhttp://renklipastasepeti1.blogspot.com
Umarım begenırsınız cok teşekkur ederım sevgılerımle
SilPınar Hanım Çok güzel olmuş. Görüntüsü çok hoş, eminim tadı da öyledir. Elinize sağlık.
YanıtlaSilÖzellikle kreması nefis oluyor bayılarak yedik çok teşekkur ederım sevgılerımle
Sil