6 Ocak 2015 Salı

İç Pilavlı Tavuk Dolması

Malzemelerimiz
1.5 -2 kg tüm tavuk
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağ

İç pilav malzemesi
1 çay bardagı pirinç
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı yeni bahar
1/2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ

Garnitürlü olarak
2 adet patates
2 adet havuç

Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp ılık suda yarım saat dınlendırın.
İç pilav için tereyağ ve zeytinyağını küçük bir tencereye alın.
Çam fıstığını ekleyip rengi hafıf değişene kadar kavurun.
Pirinç ve kuş üzümünü pirinçler tane tane olana kadar kavurun.
1 çay bardagı su ekleyip kapağını kapatın.
Su az eklıyoruz cunku fırındada pilav pişecek.
Tüm suyunu çeken pilavın altını kapatıp baharatlarını ilave edelim.
Temizleyip yıkadığımız tavuğun içini pilav ile dolduralım.
Ancak bastıra bastıra degıl gevşek olacak şekılde yoksa pirinçler hamur olur.
Tavuk butlarını ip ile bağlayalım tavuk dağılmasın.
Yağladığımız fırın tepsisine tavuğu yerleştirelim.
180 derecelik fırında 1 saat pişirelim.
Süre dolunca fırından çıkaralım.
Salça,yoğurt ve zeytinyağını karıştırıp tavuğun heryerıne fırça ıle surelım.
Patates ve havuçları kenarlarına yerleştirip tekrar 1 saat fırında pişmeye bırakalım.
Fırından çıkınca üzerine hafif  tuz gezdirelim.
Tabağın alt kısmına 1 su bardagı ölçü ile iç pilav hazırlayalım.
1 su bardagı pirince ıkı su bardagı su yeterli.
Pilavın üzerine tavuğu yerleştirip çevresıne patates ve havuçları yerleştirerek servis edelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

3 yorum:

  1. yanındaki patates ve havuçlar ne lezzetlidir....

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkurler aynen oyle sevgıler

    YanıtlaSil
  3. Tavuğu başka türlü yemez olduk bizde, Çok lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık
    Sevgiler
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template