5 Temmuz 2018 Perşembe

Hindi Etli Kömbe Tarifi


Hindi Etli Kömbe Tarifi İçin Malzemeler

  • Hamur Malzemeleri
  • 300 ml su
  • 500 gr un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ic malzemeleri
  • 500 gr hindi eti
  • 4 adet soğan
  • 4 adet yesil sivri biber
  • Yarim çay bardağı zeytinyag
  • 1 yemek kaşığı biber salçasi
  • Yarim demet maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

  • Uzeri için
  • 2 yemek kaşığı zeytinyag
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Hindi Etli Kömbe Tarifi Yapılışı

Ic malzeme hazırlanisi
Hindi etini tavla zari büyüklüğünde doğrayalım
Tavaya zeytinyağını alıp etleri kavuralım.
Sogan ve biberleri ekleyip suyunu cekinceye kadar pişirelim.
Kalan malzemeleri ekleyip 5 dk daha pişirip kapatalım.
Sogumaya bırakalım.
Hamur hazırlanisi
Ilik suya şeker ve mayayı ekleyip 10 dk bekleyelim.
Diger malzemeleri ekleyip yumusak bir hamur yoguralim.
Hamuru 30 dk dinlendirelim
Yapilisi
Buyuk yuvarlak fırın tepsimizi yaglayalim yada kağıt serelim.
Hamuru iki esit parcaya ayiralim.
Eger çok yumusamis ise bol un ile tepsi büyüklüğünde acalim.
Actigimiz hamuru tepsiye serip hazırladigimiz iç harcı yayalim.
Kalan hamuru ayni sekilde açıp üzerine yayalim.
En uste guzel kizarmasi için yoğurt ve zeytinyağını karıştırıp surelim.
Kombeyi istedigimiz sekilde dilimleyelim.
200 derecede kizarana kadar pişirelim.
Firindan cikinca temiz bir bez ile üzerini ortup 1 saat dinlendirelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template