Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı +1/4 (çeyrek) su bardağı süt
- 100 gr eritilmiş tereyağ
- 1 limonun kabukları
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- 2, 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Limonlu Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şekeri beyazlaşıp kabarıncaya kadar 6-7 dk mikser ile çırpalım.
Tereyağ, süt, limon suyu ve limon kabuklarını ekleyip en düşük devirde çırpalım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip karıştıralım.
Hamur koyu bir hamur değil ama un eklemeyin.
Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltalım.
Önceden ısıtılmış alt üst 175 derecede 50 dk pişirelim.
Kontrollü pişirelim her fırın farklı.
Soğuyunca servis ediniz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder