Şeftali Ve Erikli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- Meyveli kısım için
- 1adet büyük şeftali
- 2adet kırmızı erik
- 2yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Kek kısmı için
- 1 yumurta
- 100 gr tereyağ(3 tepeleme yemek kaşığı)
- 1su bardağı koyu ayran veya kefir
- 1 su bardağı şeker
- 1, 5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şeftali Ve Erikli Kek Tarifi Yapılışı
26cm lık kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim.
Meyveli kısım için meyveleri ince ince dilimleyelim.
Nişasta, şeker ve limon suyunu karıştırıp meyveleri bu sosa bulayalım.
Kalıbın kenar kısmına şeftalileri orta kısıma erikleri dizelim.
Kek kısmı için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Erimiş tereyağı ve ayranı ekleyip karıştıralım.
Kalan malzemeyi ekleyip homojen bir hamur elde edelim.
Kek hamurunu meyvelerin üzerine yayalım.
180 derecede 45 dk kontrollü pişirelim.
Soğuduktan sonra dikkatlice servis tabağına alalım.
Ben bu keki buzdolabında muhafaza ediyorum.
Afiyet olsun.
Meyveli kısım için meyveleri ince ince dilimleyelim.
Nişasta, şeker ve limon suyunu karıştırıp meyveleri bu sosa bulayalım.
Kalıbın kenar kısmına şeftalileri orta kısıma erikleri dizelim.
Erimiş tereyağı ve ayranı ekleyip karıştıralım.
Kalan malzemeyi ekleyip homojen bir hamur elde edelim.
Kek hamurunu meyvelerin üzerine yayalım.
Soğuduktan sonra dikkatlice servis tabağına alalım.
Ben bu keki buzdolabında muhafaza ediyorum.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder