23 Ekim 2018 Salı

Çavdarlı Ekşi Mayalı Ekmek


Çavdarlı Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 228 gr beyaz organik un
  • 105 gr tam buğday unu organik
  • 17 gr çavdar
  • 270 ml su
  • 6 gr tuz
Ön maya için;
  • 10 gr ekşi maya
  • 40 gr su
  • 40 gr un

Çavdarlı Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Ekmeğimiz için önce ön mayamızı hazırlayalım.
  2. 10 gr ekşi mayaya 40 gr un ve 40 gr tuzu ekleyelim.
  3. Ortalama 5 saat sonra hazır olacaktır.
  4. Maya hazır olunca tuz hariç tüm malzemeyi karıştıralım.
  5. Cıvık bir hamur olacak.
  6. 1 saat sonra tuzu ekleyip tekrar yoğuralım.
  7. 30 dk sonra ilk katlamayı yapalım.
  8. Katlama kenarlardan hamuru uzatıp içe doğru katlayarak olacak.
  9. 30 dk arayla toplam 4 katlama yapalım.
  10. Sonra hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  11. Mayalanma gerçekleşince hamuru unladığımız tezgaha alalım.
  12. Şekil verip mayalama sepetine alalım.
  13. 20 saat buzdolabında bekletelim.
  14. Süre dolunca fırınımızı 250 dereceye ayarlayalım.
  15. Döküm tenceremizi 25 dk fırında ısıtalım.
  16. Isınan tencereye dolaptan çıkardığımız hamuru koyalım.
  17. 30 dk kapaklı pişirelim.
  18. 30 dk sonunda kapağı açıp dereceyi 210 a düşürelim.
  19. 15 dk renk alana kadar pişsin.
  20. Pişen ekmeği tel üzerine alalım ve en az 2 saat sonra dilimleyelim.
  21. Ekşi maya ile ilgilenen arkadaşlar lütfen bir tartı edinelim.
  22. Reçetelere sadık kalırsak sonuç mükemmel olacaktır.
Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template