30 Ekim 2018 Salı

Sütlü İrmik Tatlısı

Sütlü İrmik Tatlısı

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Beyaz kısım için
  • 500 ml süt
  • 4, 5 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • Mandalinalı kısım için
  • 250 ml mandalina suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • Taban kısmı için
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

Beyaz kısım için vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alalım.
Göz göz olup kaynayınca vanilya ekleyip altını kapatalım.
Tart kalıbını sudan geçirip beyaz kremayı kalıba dökelim.
Buzdolabına kaldırıp iki saat dinlendirelim. 
Mandalinalı kısım için tüm malzemeyi tencereye ekleyelim.
Karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. 
Servis tabağına Hindistan cevizi serpelim.
Beyaz kremayı ters çevirerek servis tabağına alalım.
Orta çukur kısma mandalina suyu ile yaptığımız kremayı yayalım.
Buzdolabında birkaç saat dinlendirelim.
Ölçü küçük kalıp içindir normal boy kalıp için iki katı yaparsanız ideal olacaktır.
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template