20 Kasım 2018 Salı

Tel Kadayıflı Muhallebi


Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket krem şanti

Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Kadayıflarınız taze ise buzluğa koyup 2 saat bekletin.
  2. Çıkarıp elinizle ovarak parçalayın.
  3. Geniş bir tavaya tereyağını alıp kadayıfları ve şekeri ekleyip renk alıncaya kadar kavurun.
  4. Kadayıflar yeterince kızarınca kenara alın.
  5. Tencereye muhallebi için krem şanti hariç malzemeleri alın.
  6. Koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişirin.
  7. Muhallebi soğuyunca krem şantiye ekleyip mikser ile 5 dk çırpın.
  8. Dikdörtgen borcam tepsiye kadayıfların yarısını yayın.
  9. Muhallebiyi üzerlerine kaşıkla yayarak dökün.
  10. Muhallebinin üzerine bir çay bardağı cevizi yayın.
  11. Kalan kadayıfı da muhallebicinin üzerine yayıp, buzdolabına kaldıralım.
  12. Birkaç saat dinlenen tatlı servise hazırdır.
  13. Üzerini dilediğiniz gibi renklendirebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template