Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr tel kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti
Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Kadayıflarınız taze ise buzluğa koyup 2 saat bekletin.
- Çıkarıp elinizle ovarak parçalayın.
- Geniş bir tavaya tereyağını alıp kadayıfları ve şekeri ekleyip renk alıncaya kadar kavurun.
- Kadayıflar yeterince kızarınca kenara alın.
- Tencereye muhallebi için krem şanti hariç malzemeleri alın.
- Koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişirin.
- Muhallebi soğuyunca krem şantiye ekleyip mikser ile 5 dk çırpın.
- Dikdörtgen borcam tepsiye kadayıfların yarısını yayın.
- Muhallebiyi üzerlerine kaşıkla yayarak dökün.
- Muhallebinin üzerine bir çay bardağı cevizi yayın.
- Kalan kadayıfı da muhallebicinin üzerine yayıp, buzdolabına kaldıralım.
- Birkaç saat dinlenen tatlı servise hazırdır.
- Üzerini dilediğiniz gibi renklendirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder