23 Ağustos 2014 Cumartesi

Börülce (Acebek) Tarifi

Börülce benim çok sevdiğim bir sebzedirki bu sıralar dudak uçuklatan rakamlarla pazarımızda satılıyor kilosu 10 tl bugun pişirdiğim börülcelerimi karşı komşum köyünden toplayıp getirmiş incecik çıtırlardı severek yaptım yedim ....
Acebek bizim o taraflarda yani Adana'da börülcenin adı biz hep Acebek deriz her duyanın tuhaf karşıladığı bir isim sanırım sadece bu bölge kullanıyor bu ismi ....






Börülce yemeğimiz için
Yarım kilo börülce
2 domates
1 kuru soğan
1 kırmızı biber
1 çarliston biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 küp şeker
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber






Börülcelerimizi ayıklayıp ikiye bölüyoruz ve tuzlu su ile iyice yıkıyoruz.
Tencereye zeytinyağını alıp küçük küçük doğradığımız soğanları pembeleştirelim. Biber domates ve salçayı ekleyelim soteleyelim. Börülceleri ve baharatı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım şekeri ve 1 su bardağı suyu ekleyip börülceler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Soğuk yada sıcak servis edebılırsınız .


Afiyet olsun...


Sevgilerimle...


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template