23 Ağustos 2014 Cumartesi

Hünkar Begendi Tarifi





HÜNKAR BEĞENDI
4 adet közlenmiş kemer yada bostan patlıcan
1.5 yemek kaşığı tereyağ
1.5 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı soğuk süt
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sote et için
400 gr kuzu eti
1 kuru soğan
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
1 domates
1 diş sarımsak
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber


400 gr kuzu etini küçük küçük doğrayın düdüklü tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı alıp etleri ekleyin suyunu salmaya başlayınca sırasıyla sarımsak soğan biber domates salça ve baharatları ekleyin 1 çay bardağı su ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatıp saatini 25 dk ya ayarlayın

Tenceremizde Et'ler pişerken patlıcanları közleyelim ben ocağın üzerinde döküm tava kullanarak közledim çokta rahat oldu siz fırındada közleyebılırsınız nasıl rahat olacaksa.....
Közlenen patlıcanları soğuyunca soyup çatalla ezelim beklemeye alalım....

Beğendimizi hazırlamak için Orta boy bir Teflon tavaya tereyağını alalım unu ekleyıp kokusu çıkana kadar kavuralım patlıcanlarımızı ekleyip 2 dk daha karıştıralım süt tuz ve karabıberını ekleyip koyulaşana kadar pişirelim altını kapatalım çok çabuk kıvam alıyor zaten ....

Servis tabağımızın tabanına begendımızı yayalım üzerine düdüklü tenceremizde pişen etleri yayalım maydanozla süsleyebilirsiniz

Afiyet olsun

Sevgilerimle...


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template