- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 5-6 adet top kabak
- Zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Nane
30 Ağustos 2014 Cumartesi
Girit Kabağı (Top Kabak) Dolması
Malzemelerimiz
Top kabakları kaşıkla oyalım ve bir kenara bırakalım.
Soğanlarımızı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine pirinçleri ekleyelim ve tane tane olana kadar karıştıralım.
Domatesini ve salçasını ekleyip suyunu çekene kadar ateşte bekletelim.
En son baharat ve maydanozunu ekleyip altını kapatalım.
İç harcımız soğuyunca kabakları dolduralım.
İç harcımız neredeyse pişmiş olduğu için yemeğimiz çabuk pişiyor.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder