Hamur için;
- 1 adet yumurta
- 100 gram margarin (oda sıcaklığında)
- yarım paket yaş maya
- yarım su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İçine sürmek için;
- 1 su bardağı tahin ve 1 su bardağı şeker karışımı ( çok koyu kıvamlı macun gibi oluyor)
- Eritilmiş margarin
Hamur malzemelerini geniş bir kapta iyice yoğuruyoruz.
Hamuru 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Yeteri kadar bekletilen hamurumuzu hafif unlayarak dikdörtgen şeklinde açabildiğimiz kadar açıyoruz.
Her yerine eritilmiş margarin sürüyoruz ve tahin şeker karışımını yediriyoruz.
Rulo şeklinde sarıp 1 cm genişliğinde keserek yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Ben tüm çöreklerin üzerine tekrar tahinli ve şekerli karışımdan sürüyorum.
Sizde yoğun bir tat istiyorsanız sürebilirsiniz.
180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Üzerine tarçın ve pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle...
0 yorum:
Yorum Gönder