5-6 adet kabak
2-3 adet domates
4 adet kapya biber
Salamura asma yaprağı
İç malzemeleri
2 domates
Yarım demet maydanoz
2 kuru soğan
2 sivri acı biber
Yeteri kadar pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
1 tatlı kaşığı dolma baharatı
Zeytinyağı
Hazırlanışı
İç malzemeleri incecik doğrayın geniş bir kapta tüm malzemeleri karıştırın .
İçlerini oyup hazırladığınız sebzeleri doldurun .
Dolmaların ağız kısmından birbucuk parmak kadar boşluk bırakın çünkü pirinçler şişince patlamasın.
Dolmaların ağız kısımlarını domates veya yapraklarla kapatın.
Artan iç malzeme ilede salamura asma yapraklarını sarın kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun ..
Sevgilerimle...
0 yorum:
Yorum Gönder