5-6 adet kemer patlıcan
400 gr kuzu kuşbaşı
1 domates
1 soğan
1 çarliston biber
1 kapya biber
1 su bardağı pirinç
1 avuç şehriye
1,5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı biber salçası
Patlıcanları kızartmak için yağ
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bekletin sonra kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alın .
Soğan domates ve biberleri doğrayın düdüklü tencereye az miktarda zeytinyağ koyup soğanları pembeleşinceye kadar çevirin .
Etleri ve biberleri ekleyip suyunu çektirin domatesi salçayı Karabiber ve tuzunu ekleyip düdüklü tencerede 15 dakika pişirin altını kapatın.
Yuvarlak bir borcama patlıcanları ortada yuvarlak kalacak şekilde dik olarak dizin patlıcanların yarısı borcamın dışında kalacak patlıcanların ortasına etlerimizi yerleştirin üzerine yıkanmış pirinç ve şehriyeleri koyun üzerlerini borcamın dışında kalan patlıcanlar ile kapatın.
Üzerine dolma taşı veya ağırlık yapacak ısıya dayanıklı bir tabak koyun 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip tüm suyunu çekene kadar 200 derece fırında pişirin .
Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin tabağa ters çevirin üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz nefis bir sunum oluyor .
Afiyet olsun .
Sevgilerimle ..
0 yorum:
Yorum Gönder