30 Ağustos 2014 Cumartesi

Kedidili Tatlısı




Malzemelerimiz
  • 1 paket kedidili bisküvi
Krema malzemeleri
  • 500 mL süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Vanilya
  • 1 silme yemek kaşığı tereyağı
  • Kremşanti malzemeleri
  • 1 paket toz kremşanti
  • 200 mL süt
Şerbet malzemeleri
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
Şerbetimizi kaynatıp ilk sıcaklığının geçmesini  bekliyoruz .
Kedidili bisküvilerimizi tepsiye dizip üzerlerini şerbetle ıslatıp kenara alıyoruz.
Kremamızı hazırlamak için tencereye vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemelerimizi alıyoruz ,koyulaşıp kaynayınca vanılya ve tereyağ ekleyıp altını kapatıyoruz .
Biraz dinlenince bisküvilerimizin üzerine döküp soğumasını bekliyoruz .
Tamamen soguduktan sonra kremşantimizi üzerindeki tarife göre hazırlayıp kremanın üzerine döküyoruz .
Dolapta 4-5 saat bekletince nefis oluyor 
Afiyet olsun .

Sevgilerimle

2 yorum:

  1. Pinar hanım merhabalar.Sizi nefis yemek tariflerinden takip ediyordum.Bloğunuz da hayırlı olsun.
    Bu tatlı tarifinizde çok lezzetli görünüyor.En kısa zamanda deneyeceğim.Benimkiler sütlü tatlılara bayılıyorlar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkurler bende sizi tanıyorum nyt den umarım memnun kalısınız tariften görüşmek dileğiyle sevgilerimle

      Sil

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template