
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 kahve fincanı kuş üzümü
- 1 kahve fincanı erişte
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Köfte malzemeleri;
- 400 gram kuzu kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 kahve fincanı galeta unu
- 1 yumurta
- 5-6 dal maydanoz
- Tuz, karabiber, kimyon ve pul biber
Sos için;
- 1 büyük domates rendesi
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Zeytinyağı
İlk önce köftemizi hazırlıyoruz: soğanları ve maydanozları incecik doğrayalım.
Tüm köfte malzemelerini iyice yoğuralım.
Dolapta 30 dakika bekletelim ,süre sonunda küçük yuvarlak köfteler hazırlayalım ve ayçiçek yağında kızartıp havlu kağıt üzerine alalım.
Pilavımızı yaparken tenceremize tereyağımızı alalım, erişteleri kahverengi oluncaya kadar kavuralım. Pirinçlerimizi ekleyip kavurmaya devam edelim.
Zerdeçal, kuş üzümü ve 4 bardak suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
Kek kalıbının tabanına köfteleri yerleştirelim.
Üzerine pilavımızı yayıp beklemeye bırakalım.
Sos tenceremize sos malzemelerini alıp koyulaşana kadar pişirelim.
Kek kalıbımızı ters çevirip sosumuzu üzerine yayalım.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle....
0 yorum:
Yorum Gönder