
Hamur malzemeleri;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kasığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- Aldığı kadar un( ben iki bardak kadar tam buğday unu kullandım)
- Margarin ( oda sıcaklığında)
İç malzemesi için;
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 4 dilim köy peyniri
- Zeytinyağı
- Karabiber
Üzeri için;
Hamur malzemelerini geniş bir kaba koyup unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Elde ettiğimiz hamuru ikiye bölelim.
Merdane ile her iki hamuru da açabildiğimiz kadar açıp her tarafına fırça ile margarin sürelim. Katlayıp dikdörtgen hale getirip kenara koyalım.
Üzerinin kurumaması gerekiyor .
Hamur dinlenirken biz iç malzememizi hazırlayalım.
Soğan ve biberleri soteleyelim ve karabiberi de ekleyip altını kapatalım.
Peynirleri içine ufak ufak doğrayalım.
Bu sürede dinlenen hamuru tepsimizin büyüklüğünde açıp üzerine iç harcımızı serelim.
Diğer hamuru da açıp üstüne örtelim.
Kömbemizi bıçakla istediğimiz şekilde dilimleyip üzerine tekrar margarin sürelim.
Yumurta sarısını sürerek susamını da serpelim.
240 derecede pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle...
0 yorum:
Yorum Gönder