
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı kadar un
İç harcı için;
- 1,5 su bardağı tahin
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı ceviz
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru altıya bölün.
Hamurları ikişer gruplar halinde servis tabağı büyüklüğünde mümkün olduğunca dikdörtgen açın. Hamurun üzerine tahinden sürüp şeker ve ceviz serpin.
İkinci hamuru üzerine serin.
Aynı işlemi uygulayın hamuru zarf şeklinde katlayın.
Diğer hamur gruplarına da aynı işlemi yapın. 25-30 dakika dinlendirip, altını ve üstünü hafifçe unlayıp, merdaneyle 7-8 mm. kalınlığında açın.
Hamuru 6 veya 8 parçaya şeritler halinde kesin.
Her şeridi bir ucundan tutup kıvırın, uzatın ve kendi etrafında dolayın.
Eritilmiş tereyağı ile çöreklerin üzerlerini yağlayın.
1 saat kadar yağlanmış tepside mayasının gelmesi için bekletin.
Mayalanan çörekleri 185 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle...
0 yorum:
Yorum Gönder