28 Ağustos 2014 Perşembe

Eti Puf Tarifi


LABNELI ETI PUF

Kek için,

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
Dolgu için,

  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 200 gr pınar labne
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı şeker 
Hazırlanışı
Kek hazırlanışı

Yumurta ile şekeri iyice çırpın en az 5 dakika yağı ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın 

Ardından un kabartma tozu vanilya kakao ekleyip homojen bır hamur elde edin 
İnce şekılde tepsıye dökün önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 30-40 dakika pişirin.

İç dolgu malzemesi,


Pınar labne hariç tüm malzemeleri tencereye alıp pişiriyoruz koyu kıvamlı bir iç malzememiz olacak ılıdıktan sonra pınar labneyi ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Fırından çıkan kekimizden soğuduktan sonra çay bardağının ağzı ıle yuvarlaklar çıkarıp gerı kalan kek parçalarını rondodan geçiriyoruz.
Yuvarlak parçaların üzerıne iç dolgudan koyup toz halline gelmiş kekimizden yavaş yavaş elimizle serperek yuvarlayarak şekil veriyoruz.
Afiyet olsun.


Sevgilerimle..


1 yorum:

  1. elinize sağlık sunum olarak çok güzel görünüyor.Bu da benim eti puf tarifim... incelerseniz çok sevinirim.
    mutlu günler dilerim

    YanıtlaSil

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template