28 Ağustos 2014 Perşembe

Haşhaşlı Susamlı Kek

MALZEMELERIMIZ

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2/3 su bardağı ayçiçek yağı( bir su bardağından biraz az)
  • 2/3 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • İsteğe göre haşhaş ,susam ve kakao







Tüm malzemeleri oda sıcaklığında en az iki saat bekletelim.
 Bu arada kek kalıbını margarinle yağlayıp her tarafını toz şeker ile kaplayıp buzdolabında beklemeye alalım.
3 yumurta ve şekeri en az 5 dakika çırpın. 
Süt ve yağını ekleyip 1 dakika daha çırpın. 
2 defa elenmiş unu ekleyip üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
 Burada dikkat edeceğiniz şey kabartma tozu sıvılara değmesin. 
Homojen bir karışım oluncaya dek çırpın. 
Dolapta beklettiğim kalıbımı çıkartın, susam ya da haşhaşı serpip hamuru döküyorum. 
Ben susamalıyız sade haşhaşlı olanı 2 yemek kaşığı kakao ile yaptım 
Ben turbo fırında 175 derece 45-50 dk pişirelim …
Afiyet olsun.


Sevgiler .....

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template