28 Ağustos 2014 Perşembe

Tas Kebabı ( Pilav Üstü )


MALZEMELERİMİZ

Et sotesi için

  • 400 gr küçük doğranmış kuzu eti
  • 1 kuru soğan
  • 1 kapya biber 
  • 1 yeşil biber
  • 1 domates 
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz,Karabiber
  • Zeytinyağ
Pilav için

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı etsuyu
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 
  • Tuz,Karabiber 


Düdüklü tencereye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ koyup etleri tencereye alın.
Suyunu bırakmaya başlayınca soğan ve biberleri ekleyip 5 dk pişirin.
Domates, salça, baharatları ekleyip düdüklü tencereyi 20 dk süreye ayarlayın, pişmeye bırakın.

Pirinçleri yıkayıp iyice nişastasından arındırın, ılık suda 20 dk bekletin.
Tencereye tereyağını alıp eritin ,pirinçleri kavurun.
Et suyunu ve nohutları ekleyin.
Tuz ve karabiberinide ekleyip tamamen suyunu çekene kadar pişirin.
15 dk demlendirip öyle servis edin.

Servis tabağına pilavınızı yayıp üzerine etleri yerleştirin.

Afiyet olsun.

Sevgilerimle ...




0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template