10 Eylül 2014 Çarşamba

Antep Fıstıklı Meyveli Pasta

Malzemelerimiz
2 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı toz Antep fıstığı
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema malzemeleri;
500 ml süt
yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
1 yemek kasığı tereyağ

Süslemek için;
Kara dut
Çilek
Çikolata sos
Toz Antep fıstığı

Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri 5-6 dk çırpın.
Diğer malzemeleri de ekleyip 1 dakika daha çırpın kelepçeli kalıba döküp 170 derecede pişirin.
Pasta kekinin her yerinin eşit kabarmasını istiyorsanız küçük çatlamayan bir kaba su koyup fırının içine koyun.
Kek pişerken kremayı hazırlayalım.
Tencereye süt, şeker, un ve pirinç ununu alın, çırpın.
Topak kalmayınca orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
Altını kapatın. Tereyağ ve vanilyayı ekleyip mikser ile 5-6 dk çırpın.
Krem şantiyi de ekleyip tekrar 5 dakika çırpın.
Pişen keki süt ile ıslatın.
Kekin üzerine kremayı dökün, soğuyunca istediğiniz şekilde süsleyin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template