10 Eylül 2014 Çarşamba

Tahinli Fıstıklı Kurabiye

Malzemelerimiz
125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz antep fıstığı
1 çay bardağı tahin
1 yumurta sarısı
1 büyük su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için;
Bütün antep fıstığı

Hazırlanışı
Kabartma tozu ve un hariç tüm malzemeyi bir kaba alın ve karıştırın.
Un ile birlikte kabartma tozunu ekleyin.
Ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
Ceviz kadar parçalar koparıp tepsiye dizin.
Üzerlerine 1 adet Antep fıstığı koyun.
170 derece önceden ısıtılmış fırında altları pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template