20 yaprak baklava yufkası
Sos malzemeleri
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt( susuz yerinden)
1 çay bardağı zeytinyağı
İç malzemeleri
200 gr labne peynir
150 gr tulum peynıri
3 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 orta boy domates
1/2 demet maydanoz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Sos malzemelerini geniş bir kâsede çırpın kenara alın iç malzemelerini doğrayıp peynirlerle karıştırın onu da kenara alın.
1 yufkayı tezgaha serin fırça yardımıyla sostan heryerine sürün.
2.yufkayı üzerine serip sostan sürün 3. Ve 4. Yufkayada aynı işlemi uygulayın.
Toplam üstüste konulan 4 yufka var ve her kata sostan sürdük 4 .yufkanın kenar kısmına iç harcımızdan koyuyoruz rulo sarıyoruz.
Fırın tepsımıze alıyoruz tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.
Fırın tepsisinde börekleri dilimleyin kalan sosu üzerine fırça yardımıyla yedirin.
Tepside iki saat bekletin.
En son yumurta sarısını üzerine sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
0 yorum:
Yorum Gönder