2 adet tavuk but
1 patates
1 kuru soğan
4 adet sivri yeşil biber
Sos malzemeleri
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Hazırlanışı
Sos malzemelerini bir kasede karıştırın.
Derin bir kâseye tavukları koyup fırça yardımıyla sosu her yerine yedirin.
Üzerini streç film ile kapatıp 1-2 saat ne kadar vaktiniz varsa bekletin.
Fırın tepsinizi yağlayın soğanları halka halka doğrayıp tepsiye yerleştirin. Soğanların üzerine tavukları koyun patatesleri halka halka doğrayın biberlerle birlikte tepsiye alın tavukları beklettiğiniz kaptaki kalan sosu üzerlerine gezdirin.
250 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
0 yorum:
Yorum Gönder