8 Eylül 2014 Pazartesi

Malatya Tarhanası ( Darhane Çorbası)

Malzemelerimiz
5-6 tane tarhana parçası
1 su bardağı haşlanmış nohut ( varsa kara nohut)
1 kase yoğurt
Zeytinyağı
Pul biber
Nane

Hazırlanışı
Kuru tarhanaları 1 gece önceden suya ıslatıp bekletelim.
Ertesi gün yumuşayan tarhanaları tencereye alıp üzerini 3 parmak geçinceye kadar su ekleyip 30 dakika pişirelim.
İçine haşlanmış nohut ekleyip 5 dakika daha kaynatalım.
1 kase yoğurdu tencereye yavaş yavaş karıştırarak ekleyelimve 10 dk sık sık karıştırarak pişirelim.
Ayrı bir tavada yarım fincan zeytinyağını kızdırıp nane ve pul biberi yakıp çorbamıza ekleyelim.

Aslen Malatyalılar bunu kara nohut ile yapıyor.
Bende olmadığı için normal nohut kullandım.
Farklı farklı yörelerin muhteşem tarhanaları var ancak bana kalırsa Malatya tarhanası hepsinden daha lezzetli.
Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template