4 Eylül 2014 Perşembe
Bayat Ekmek Pizzası Tarifi
Malzemelerimiz
1 bütün somun ekmek
Yarım paket çiğ krema
Yarım çay bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kekik
Sos malzemeleri;
2 yemek kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı ılık su
Üzeri için;
Peynir rendesi
Sucuk
Biber turşusu
Domates
Hazırlanışı
Ekmeği fındıktan biraz daha büyük olacak şekilde küp küp doğrayın.
Krema, süt, yumurta, tuz, kekik ve zeytinyağını geniş bir kasede çırpın. Ekmekleri bu karışıma ekleyip yavaşça karıştırın.
Tüm sıvıyı çeksin ( dikkatli yapın ezilmesin ekmekler)
Hazır olan ekmekleri yağladığınız borcama yayın.
Sos malzemelerini ılık suda eritip ekmeklerin üzerine yayın.
En üstüne zevkinize göre malzemeler kullanabilirsiniz.
Ben sucuk, biber, peynir ve domates kullandım. 250 derecede fırının alt kısmına yakın olan katında pişirin.
Diğer yemek sitelerinde çok fazla benzer tarif var ve çoğunda yumurtanın fazla koktuğu gibi yorumlar okudum.
Bu tarifte yumurta kokusunu asla almıyorsunuz.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle
1 bütün somun ekmek
Yarım paket çiğ krema
Yarım çay bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kekik
Sos malzemeleri;
2 yemek kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı ılık su
Üzeri için;
Peynir rendesi
Sucuk
Biber turşusu
Domates
Hazırlanışı
Ekmeği fındıktan biraz daha büyük olacak şekilde küp küp doğrayın.
Krema, süt, yumurta, tuz, kekik ve zeytinyağını geniş bir kasede çırpın. Ekmekleri bu karışıma ekleyip yavaşça karıştırın.
Tüm sıvıyı çeksin ( dikkatli yapın ezilmesin ekmekler)
Hazır olan ekmekleri yağladığınız borcama yayın.
Sos malzemelerini ılık suda eritip ekmeklerin üzerine yayın.
En üstüne zevkinize göre malzemeler kullanabilirsiniz.
Ben sucuk, biber, peynir ve domates kullandım. 250 derecede fırının alt kısmına yakın olan katında pişirin.
Diğer yemek sitelerinde çok fazla benzer tarif var ve çoğunda yumurtanın fazla koktuğu gibi yorumlar okudum.
Bu tarifte yumurta kokusunu asla almıyorsunuz.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle
Etiketler:
bayat ekmekleri nasıl değerlendirebılırım,
biber,
domates,
ekmek,
Ekmek Tarifleri,
kaşar,
krema,
Pizza Tarifleri,
sucuk
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder