11 Eylül 2014 Perşembe

Beşamel Soslu Kıymalı Sebze

Malzemelerimiz
1 adet patlıcan
1 adet kabak
15-20 adet kültür mantarı
2-3 adet biber
250 gr kıyma
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2-3 yemek kasığı zeytinyağ
1 kuru soğan
Tuz
Karabiber

Beşamel sos malzemeleri;
1. 5 yemek kaşığı tereyağ
1. 5 yemek kaşığı un
1. 5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Üzeri için;
1 çay bardağı kaşar rendesi

Sebzeleri kızartmak için;
sıvı yağ



Hazırlanışı
Patlıcan ve kabakları küp küp doğrayıp yağda kızartıp kenara alın.
Tavaya zeytinyağını alıp küp küp doğradığınız soğanları pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun.
 Biber, mantar, salça ve baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Kızarttığımız sebzelerle harmanlayıp fırın kabına yayın.
Üzerine domatesleri dilimleyip yerleştirin.
Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını tavaya alıp eritin.
Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, yavaşça sütü ekleyip sürekli karıştırın.
 Koyulaşınca altını kapatıp tuz ve karabiber ekleyin.
Hazırladığınız bu sosu yemeğin üzerine yayın.
200 derece fırında 20 dk kadar pişirin.
Kaşarını ekleyip kızarana kadar pişirmeye devam edin.
Afiyet olsun
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template