11 Eylül 2014 Perşembe

Dolgulu Kek Tarifi

Kek malzemeleri:
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yağ
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1, 5 su bardağı un

Dolgu için:
2 paket kakaolu puding
1 litre süt

Üzeri için:
1 paket sade kremşanti
200 ml soğuk süt

Malzemelerimiz
Yumurta ve şekeri 4-5 dk çırpıp diğer malzemeleride ekleyip 1 dk daha çırpıyoruz.
Yağlayıp unladığımız dikdörtgen borcama döküp 180 derece fırında 35 dk pişirelim.
Soğuyan keke çay kaşığıyla ve belli aralıklarla ufak delikler açalım.
2 paket pudingi 1 litre sütle hazırlayalım.
Altını kapadıktan sonra 5 dakika karıştırarak soğutalım.
Kekin deliklerini doldurup artanı üzerine yayalım.
 Buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra krem şantisini üzerindeki tarıfe göre hazırlayıp üzerine yayalım.
 İstediğiniz şekilde süsleyip dolapta 3-4 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template