1 Eylül 2014 Pazartesi

Bulgurlu Tavuk Kapama



Malzemelerimiz
1 bütün tavuk (parçalanmış)
1 kuru soğan
1 domates
3 adet sivri biber
1 adet kapya biber
1,5 su bardağı iri bulgur
1/2 su bardağı tel şehriye
1′er çay kaşığı zencefil, köri, mor reyhan ve kekik
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı


Hazırlanışı
Düdüklü tencereye az miktarda zeytinyağı alın, soğanları soteleyin. Parçalanmış tavukları ekleyin, 5 dakika kavurun.
Domates salçasını ve tüm baharatları ekleyin.
4,5 bardak su ekleyip tencereyi kapatın. 17- 20 dakika yeterli tavukların pişmesi için.
Biberleri incecik doğrayın, bulgurla şehriyeyi yıkayın ve biberler ile karıştırın.
Borcama bulguru koyun ( bulgur çiğ konuyor).
Üzerine tavukları dizin, tencerede kalan 4 bardak tavuk suyunu üzerine dökün. 250 derecede 15- 20 dakika pişirin.

 Afiyet olsun.

Sevgilerimle...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template