1 Eylül 2014 Pazartesi

Fransız Tostu


Mazlemelerimiz
1 bayat somun ekmeği
2 adet yumurta
3/4 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Sucuk
Kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı
Somun ekmeği 1 parmak kalınlığında dilimleyin.
Her iki dilimin arasına kaşar peyniri ve sucukları istediğiniz miktarda yerleştirin.
Yumurta, zeytinyağı, süt ve tuzu geniş bir kapta iyice çırpın. Hazırladığınız tostları bu karışıma iyice bulayın.
Tavaya tereyağını alıp tostları kızartın ve kızartırken üzerinde sert bir şey ile bastırın ( ben dolma taşı ile bastırıyorum tencere kapağı vb şeyler olabilir).
Afiyet olsun.

Sevgilerimle ...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template