5-6 adet orta boy patates
500 gr kıyma
2 adet kuru soğan
5-6 adet çarliston biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
3-5 dal maydanoz
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
Tuz
Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
Sosu için;
1 domates püresi
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Patatesleri halka halka doğrayıp kızgın yağda kızartın.
1 kuru soğanı, maydanozu ve iki diş sarımsağı incecik doğrayın.
Kıyma, yumurta, soğan, sarımsak, un, maydanoz ve baharatları karıştırıp yoğurun.
Yarım saat dolapta bekletin.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Çöp şişe bir kızarmış patates bir köfte dizin.
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin.
Kalan 1 soğanı halka halka kesin ve biberlerle birlikte aralara serpiştirin. 240 derece fırında pişirin.
Sos malzemelerini iki yemek kaşığı zeytinyağda pişirin.
Yemeği fırından almadan 15 dakika önce sosu tepsiye gezdirin.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle...
0 yorum:
Yorum Gönder