11 Eylül 2014 Perşembe

Fırında Bütün Tavuk Kızartma

Malzemelerimiz
1 bütün tavuk

Sos malzemeleri;
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


Hazırlanışı
Sos malzemelerini bir kapta çırpın, yıkadığınız tavuğun her yerine elinizle sosu yedirin.
 Derilerinin arasına elinizi sokup sosu oralara da yedirin.
Bu daha da lezzetli olmasını sağlar, tavuğu fırın poşetine yerleştirin. Sıkıca poşetin ağzını bağlayın.
Kürdan ile birkaç delik açın, önceden ısıtılmış 250 derece fırında 20 dk pişirin.
Ardından dereceyi 220′ye düşürün, ortalama 50 dk daha pişirin.
Afiyet olsun
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template